Witte Salie met Rozenblad  - Chakra - Smudgestick - Very-Smart
Witte Salie met Rozenblad  - Chakra - Smudgestick
Witte Salie met Rozenblad - Chakra - Smudgestick
8.95
Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

Witte salie smudge & chakra blaadjes 


Witte salie smudge bundel met rozenblaadjes in de 7 chakrakleuren. Geeft je smudge ceremonie een extra laag, namelijk die van de helende geur van roos en de symboliek van het zuiveren en revitaliseren van de 7 chakra's.

Witte Salie smudge sticks 
Smudge (letterlijk: smeulend vuur) bundels zijn een volkomen natuurlijke, ceremoniële wierook, die bij de oorspronkelijke indianenvolken in Amerika werden en worden gebrand bij rituelen en ceremonies, bijvoorbeeld tijdens zweethutceremonies. Healers, energetisch therapeuten en lichaamswerkers ontdekken steeds meer de weldadige werking van dit kruid. Bosjes smudge worden over de hele wereld toegepast om weer in contact te komen met de kracht van Moeder Natuur. Het gebruik van smeulende planten en hars ontstond mogelijkerwijs vanuit de kampvuren in de Oertijd, in grotten en kampen. De ceremonie van reiniging van mensen, plaatsen en voorwerpen met rook is vandaag de dag nog altijd in zwang. Niet alleen bruikbaar om vervelende vliegende insecten te verdrijven;  de rook van werd ook gebruikt om bescherming te bieden tegen verstorende spirits en (gedachten)spoken.

Om die beschermende en reinigende werking toe te passen werden tijdens healingceremonies de bladeren of harsen verhit om rook te maken, waarmee vervolgens, vaak met grote veren waaiers, over de persoon of een voorwerp werd gestreken waardoor deze van negatieve invloeden werd gezuiverd. Ook leefruimtes werden op diezelfde wijze gereinigd.

Witte Salie wordt gebrand bij ceremonieën om boze geesten, negatieve gedachten of verstorende invloeden te verdrijven. De bladeren zijn befaamd om hun bijzondere geur, en ze worden gebruikt als natuurlijke afweer van motten (in kleding) of muggen (in een kamer). Witte Salie kan op talloze manieren gebruikt worden. De Amerikaanse indianen in Centraal Amerika bedekken de vloer van hun zweethutten ermee. Ook ademen ze in via een klein bosje salie en soms wrijven ze het over hun lichaam als ze in de zweethut zitten. Witte Salie maakt de boze geesten ziek, zeggen ze. Ze worden ermee verdreven, als het gebrand wordt. Zo niet bij de goede geesten; die gaan niet weg door de rook. Goede geesten houden juist van witte salie.

Lengte: 11 cm. 
gewicht: 30 gram

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN